Logo Dansk Interlingua Union

INTERLINGUA - communication sin frontieras            Dansk Interlingua Union

 
 Overblik
Forside
Mere om Dansk Interlingua Union

Yderligere oplysninger, forslag, kommentarer eller spørgsmål:
DANSK INTERLINGUA UNION
Sekretariatet, Kirkeholmen 10, DK-2630 Taastrup
www.interlingua.dk
 
  


Stort interlingua-kursus 
i 15 lektioner for begyndere

Dansk Interlingua Union er klar med et gratis kursus for begyndere. Det giver et ordforråd på omkring 750 ord og er også en god indgang til at lære fremmedsprog og forstå de danske fremmedord.

"Interlingua-kursus for begyndere" er et gratis tilbud til alle, der gerne vil lære interlingua på enkel og letfattelig vis.

Det er et komplet kursus med 15 korte lektioner, som sammenlagt giver et ordforråd på 750 ord - hvilket er tilstrækkeligt til at læse almindelige tekster på interlingua. I de ti første lektioner følger vi familien Hansen på besøg i Skotland; der er korte, grammatiske forklaringer og små opgaver til alle lektioner. De sidste fem lektioner er lidt længere "Conversationes & textos", hvor ordforrådet øges. Til allersidst er der en oversættelsesopgave, en slags "eksamen". Der er gloselister undervejs. Desuden er der en samlet ordliste, en oversigt over grammatikken og en nøgle til alle opgaverne.

Kurset er skrevet af Thomas Breinstrup, Dansk Interlingua Unions sekretær. Det blev oprindelig udgivet i bogform i 1984, men bogen er siden udsolgt. I stedet er det blevet en succes som netkursus, hvor det foreløbig findes på norsk, engelsk, tysk, italiensk og spansk – med MP3-lydfiler til flere af udgaverne. 

Alt materialet er i PDF-format, så det kan læses på enhver computer eller udskrives på papir. Det kræver blot, at man har det gratis program Adobe Reader installeret.

Alt kursusmaterialet stilles til fri afbenyttelse men forbliver dækket af ophavsret. Dette betyder, at man naturligvis selv må bruge det og også anvende det i interlingua-undervisningen, men det må ikke lægges ud på andre netsteder på Internet eller på CDer/DVDer uden skriftlig tilladelse fra Dansk Interlingua Union.

Her kan du hente hele kurset bid for bid. Højreklik og vælg "Gem linkdestination som..." (eller noget tilsvarende).

Bon successo con le studio!

Revidite: 2010-05-25