www.interlingua.dk

INTERLINGUA - communication sin frontieras            Dansk Interlingua Union

 
 Overblik
Forside

Yderligere oplysninger, forslag, kommentarer eller spørgsmål:
DANSK INTERLINGUA UNION
Sekretariatet, Kirkeholmen 10, DK-2630 Taastrup
www.interlingua.dk
 
C O M M E N T A R I O   A C T U A L   ---     decembre 2001

Thomas Breinstrup, DIUs sekretærAf Thomas Breinstrup, 
DIUs sekretær 

Se på mine læber:
k-o-m-m-u-n-i-k-a-t-i-o-n

Efter den grusomme 11. september i New York har ordet "kommunikation" fået en ny betydning og er blevet vigtigere end nogensinde før. For netop kommunikation har været den allervigtigste faktor siden den historiske dato.

Verden har i sandhed kommunikeret - også i helt uventet retning -, og kommunikation er blevet nøgleordet i bestræbelserne på at bekæmpe terrorismen og fastholde fokus på den nye dagsorden med større internationalt samarbejde.

Men hvordan kommunikerer man i så forskellige fora? I de seneste 50 år har svaret været åbenlyst: Brug interlingua.

I dag, mere end ved nogen tidligere lejlighed, har verden brug for et neutralt internationalt hjælpesprog til hurtig, præcis og troværdig kommunikation - et sprog, som sikrer mod misforståelser, når man diskuterer de detailler, som bliver stadig mere indviklede på vejen mod målet - at bekæmpe terrorismen og opnå fred i hele verden. Interlingua er klar til denne "fredsmission". Verden kan begynde at bruge det i dag.

Interlingua-organisationerne er også klar. Den aktive svensker Barbara Rubinstein blev i oktober valgt som nu præsident for Verdens Interlingua-Unionen (Union Mundial pro Interlingua, UMI), og hun konstaterer med rette, at interlingua er i fuld fremgang.

Denne udvikling skal styrkes og fortsætte, og det kræver samarbejde - og kommunikation - fra alle medlemmer af interlingua-organisationer verden over. Aktivitet og kommunikation er afgørende for interlinguas fortsatte succes.

Ikke for intet er interlinguas motto netop Communication sin frontieras - kommunikation uden grænser. Aldrig tidligere har der været større grund til at bevise det i praksis.


Commentario actual: 14. december 2001 --- Læs tidligere kommentarer